GASTOPTREDENS 2018

gastptreden2018eefB

Evelien van Pelt

Op 6 juli 1989 ben ik geboren in Ridderkerk en ben ik opgegroeid in een heel lief christelijk gezin, samen met 2 zusjes. Als klein kind begon ik al vroeg met sporten: turnen, vechtsporten en reed ik elke dag paard, omdat ik een eigen paard had. Ik was dus eigenlijk altijd wel bezig met sporten en actief bezig zijn. Toen ik 18 jaar was, kwam ik in aanraking met fitness. Ik reed toen alleen nog paard, maar wilde wel wat gespierder en getrainder worden. Met dat doel bracht ik een bezoek aan de sportschool. Daar vroegen ze gelijk al of ik al lang trainde en of ik wedstrijden wilde doen, omdat ze vonden dat ik erg veel aanleg had om gespierd te worden. Diezelfde week leerde ik Kevin (mijn man) kennen en hij wilde mij wel helpen met het trainen en de voeding die erbij hoort. Zo zijn we samen aan ons avontuur begonnen en is hij tot op de dag van vandaag nog steeds mijn coach.

Kevin en ik gingen op 16-09-2009 trouwen. Een heerlijke dag was dat, om nooit meer te vergeten. Een jaar later hebben wij een prachtige dochter gekregen, genaamd Anna-Sophie. Tot juni 2016 heb ik naast mijn gezin, de sport en ons bedrijf, ook nog gewerkt als financieel adviseur bij ABN AMRO. Dat was best lastig combineren, want het was een verantwoordelijke en drukke baan, daarom heb ik vanaf juli’16 ervoor gekozen om volledig voor ons bedrijf en voor de sport te gaan.

In 2012 deed ik mijn eerste wedstrijd in de klasse bodybuilding. Daarna ben ik overgestapt naar de women physique klasse. Die klasse paste op dat moment beter bij mij. In de women physique heb ik erg veel wedstrijden meegedaan, tot dit jaar 2017. Hier stapte ik over van de women physique klasse naar de bodyfitness. Dit omdat de dames steeds groter en droger worden. In mijn ogen gaat het vrouwelijke er van af. En dat is niet wat ik ambieer.

Uiteindelijk ben ik in 2017 overgestapt naar een totaal nieuwe klasse, de Diva Fitness bij de WBFF. Mijn eerste wedstrijd was de Worlds in Londen (aug 2017) Ik boekte daar in de Diva Fitness klasse gelijk succes en werd 2e. Daarnaast ontving ik mijn PRO kaart. Iets wat ik al jaren wilde en dan eindelijk kreeg.

In december 2017 nam ik deel aan mijn eerste PRO wedstrijd in Atlantic City in Amerika. Ik werd daar 6e (top 6) van erg veel dames. Deze prestatie was voor mij een echte overwinning. Mijn eerste PRO show en gewoon een 6e plaats weten te bemachtigen. Nu op naar de Worlds PRO in Vegas 2018, om daar minimaal een top 10 plaatsing weten te bemachtigen.

Mijn doel bij de WBFF is om ooit Wereld Kampioen te worden bij de PRO’s.

Hieronder mijn wedstrijd verleden:
2009
•          Muscle beach Endurance challenge 1e plaats

2012
•          Walters open 1e plaats
•          EK Roemenië 6e plaats
•          Flexcup 1e plaats
•          Flexcup overal
•          Ironman & Ironmaiden 1e plaats
•          Ironman & Ironmaiden overall 1e
•          Grandprix 2e plaats

2013
•          NK 1e plaats
•          Arnold Classic Madrid 6e plaats

2014
•          Loadedcup 2e plaats
•          Loadedcup overal klasse 4e plaats
•          NK 2e plaats

2015
•          NK 4e plaats (deelname alleen voor kwalificatie internationaal)
•          Grandprix 1e plaats en overall winnaar

2016  

  • Nederlands Kampioen Mixed Pairs 1e plaats
  • Nederlands Kampioenschap Women Physique 4e plaats
  • Europees kampioenschappen Spanje 7e

2017

  • Diamondcup Malta 4e plaats Bodyfitness up to 168
  • Nederlands Kampioenschap 2e plaats Bodyfitness tall class
  • Tv-programma Miss and Mr Sport and Fashion finalist
  • WBFF World championships Diva Figure 3e
  • WBFF World championships Diva Fitness 2e
  • PRO Card ontvangen
  • WBFF Atlantic City Pro 6e plaats

 

Raymond Simon

Raymond-Simon foto 2

Raymond Simon kennen wij al jaren. Een prachtige symmetrie, droogheid en hardheid.

Een natuurtalent wordt hij genoemd. En daar zullen velen het mee eens zijn.

“Hij is in 1980 geboren, Heerhugowaard, en in 1999 is hij begonnen met krachttraining omdat hij een gespierd lijf wilde en net zo wou worden als de gasten in de bladen. Atleten als Paul Lans en Sammy Ben Otman waren een inspiratie voor hem. Hij las al een paar jaren verschillende tijdschriften als Sport & Fitness en Flex. Die pikte hij dan van mijn oudere broer Danny, die al een aantal jaar aan het halters was en ook een paar wedstrijden had meegedaan en gewonnen.

In 2002 besloot Raymond zelf een wedstrijdje te pakken waar hij een advertentie van zag in de Bodyfactor. Hij was daarvoor 3 weken op een dieet met alleen maar koolvis, groene groente en isolaat shakes. Zijn broer begeleidde mij en won de The Naturels van de YBF met een lichaamsgewicht van 60kg. En daarmee was het hek van de dam. Nu anno 2016 is hij zo’n 30 wedstrijden verder waarvan hij er 9 op zijn naam heeft staan, zowel nationaal als  internationaal. Daarnaast heeft hij verschillende Overall titels en Best Posing prijzen gewonnen.
Afgelopen jaren heeft hij ook verschillende atleten begeleid welke kampioen zijn geworden. Waaronder ook zijn broer Danny in 2012 die de 1e plaats en Overal Titel pakte op de Nederlands Kampioenschappen, 1e plaats bij de YBF en brons pakte op de WK waar Raymond in hetzelfde jaar Wereldkampioen werd.
Raymond zijn quote: “doe niet teveel want het is geen marathon, meer is niet altijd beter. Het mag geen obsessie worden want daar ga je op stuk. Probeer te luisteren naar je lichaam en gebruik gezond verstand.”

 

Joel Carlos Scheek

joel scheek

Joël Carlos Scheek, geboren te Paramaribo, Suriname, op 6 februari 1969.
Op mijn 12e vond ik de bijnaam ‘de windhond’, die dagelijks door mijn broers en zussen werd gescandeerd, helemaal niks meer (windhond: supersnel en je kon mijn ribben tellen). Time for change. Binnen een week kon ik 100 push ups doen. Vanaf dat moment begon ik, tot mijn 19e, te trainen met mijn eigen lichaamsgewicht.
Toen ik op mijn 14e bij een vriend thuis Conan the Barbarian zag (op Betamax-video), was ik zó impressed, dat ik zei: “Ik word later bodybuilder!”.
Na de militaire dienstplicht begon ik in december 1989 met bodybuilding, bij John Drost.  Tien maanden later (in 1990) deed ik on my own mee aan de C-Grand-Prix tot 70kg in Nijmegen en werd 2e, achter mijn broer Patrick Eugène Scheek en het jaar daarop ook. In 1992 pakte ik de 1e plaats bij de Open Noord-Hollandse C wedstrijd te Zaandam, in de klasse tot 70kg. In 1993 de 1e plaats bij de B wedstrijd Empire Cup te Rotterdam, toen gecoacht door de kampioen Glen Gravenbeek.
In 1993 ben ik gestopt na een teleurstellende ervaring:  mijn broer, die glansrijk nr 1 had moeten worden op het NK, werd benadeeld met een 3e plaats.
Ik vond mijn voldoening in mijn andere hobby: dans en entertainment. De combinatie hiervan met een getraind lichaam sloeg goed aan.
In 2003 kon ik het geknaag van het gemis van bodybuilding niet meer aan en in 2004 besloot ik na elf jaar weer wedstrijden te gaan doen. Toen het mij werd afgeraden, was mijn antwoord ‘het minste wat ik kan doen, is mijn tegenstanders laten zweten!’.
Ik werd 1e tot 70kg op het NK te Rotterdam (sporthal Schuttevaer).
Hierna heb ik vele titels gepakt. Een opsomming van de belangrijkste wedstrijden:
+ 2004 – Zilver, Mr Benelux , small class, te Gorinchem, WABBA;
+ 2005 – 14e plaats, bantam gewicht, WK Shanghai (Nederlands team met o.a. Roelly Winklaar, Pito Louisa, Arsenio Adamson, Quincy Winklaar. Mooie selectie en mooie tijd;
+ 2006 – 1e, NK;
+ 2006 – Brons, EK Slowakije, Classic Bodybuilding;
+ 2006 – Goud, WK Tsjechië, Classic Bodybuilding;
+ 2007 – 1e, NK tot 70kg;
+ 2007 – Zilver, EK Azerbeidzjan, Classic Bodybuilding;
+ 2008 – Zilver, WK Rusland, Classic Bodybuilding;
+ 2008 gestopt in verband met andere vorm van topsport: vaderschap: geboorte van mijn dochter;
+ 2009 – geboorte van mijn zoon;
+ 2012 – weer honger naar het podium;
+ 2013 – 1e, tot 70kg, JB Grand Prix en 5e in de internationale klasse;
+ 2014 – 5e, Arnold Classic, Ohio, Classic Bodybuilding;
+ 2016 – 1e, NK tot 70kg;
+ 2016 – 1e, JB Grand Prix;
+ 2017 – Brons, EK, tot 70kg, Santa Susana;
+ 2017 – 4e, WK, tot 70kg, Benidorm;
+ 2018 – EK, tot 75kg, Santa Susanna. Beste shape ever maar fiasco door o.a. gedogen van fysieke misstanden door de jury, tegen de regels van de bond in.
Maar de koek is nog niet op: ik bereid me voor op shape 5.0 begin 2019!